Baristický kurz u nás v barstars.cz/barista-academy.cz není suchopárné akademické povídání o kávě a mechanické učení.
Základem setkání s vámi bude tvorba živého vztahu k tématu kávy a práci sní.
Na našich baristických kurzech získáte hlubší znalosti o kávě, o přípravě kávy a moderních trendech v těchto oblastech.
Máme pro vás novinku na trhu!
Pořídili jsme k tomu zdatného pomocníka, kterému se v odborných kruzích říká Naked Portafilter, naháč a nebo taky bezedná páka.
S bezednou pákou káva teče přímo do šálku. Po cestě se tak setká jen s malým množstvím kovu. Protože chybí odtokové žlábky, barista nemusí řešit výkyvy teplot způsobené horkým/studeným kovem a taky si může být jistý že nikde nezůstává olejovitý povlak po předchozí extrakci.
To ale zdaleka nejsou jediné výhody :)
Bezedná páka se rychle a snadno čistí, takže si barista udrží kvalitu každičkého espressa.
poslední týden před kurzem (1. – 7. den před kurzem) – 100% storno bez náhrady
neúčast na kurzu – 100% storno bez náhrady
Můžu kurz darovat?
Ano. Objednat můžete na info@barstars.cz. Po objednání obdržíte poukaz v PDF formátu s jménem/bez jména, s/bez věnování, dle domluvy.
Co se na kurzu naučíte?
Témata ze světa výběrové kávy.
Dozvíte se jak si kvalitně připravit kávu doma, seznámíme Vás s profi kávovarem a mlýnkem.
Připravíte si espresso a naučíme Vás základy latte art.
Pro koho je kurz určen?
Je určen pro začínající a budoucí baristy a nebo jen pro lidi, kteří mají rádi kávu a chtějí se dozvědět více.
Náplň baristického kurzu:
teoretická část: zahrnuje téma, diskuze a znalosti o kávě. Témata ze světa výběrové kávy, káva jako rostlina, její historie a původ, zpracování kávy, chuť kávy, mlýnky a jejich druhy, nastavování, čistění a důležitost správné práce s mlýnkem, parametry espressa a hygiena na pracovišti.
praktická část: zlavním cílem základního baristického kurzu je naučit se samostatně nastavit mlýnek a připravit espresso dle správných parametru .Další částí je upozorněno na časté chyby účastník je seznámen s tím jak je správně rozpoznat a předcházet jim.
Latté Art: Další část kurzu je se naučit napěnit mléko a nalévat mléko a základy ukázky latté art. Příprava mléčných nápojů na bázi espressa s obrázky? I to umíme a rádi své „know-how“ předáme dál. Naši baristi Vás také naučí nejen techniku “etchingu“ (nalití spěněného mléka a následná úprava perem) , ale i „free pouring“ kdy výsledný obrázek tvoříte pouze pohybem lattiery a občas i hypnotizováním hladiny.
Po zakončení kurzu každý posluchač získá:
certifikát o absolvování kurzu
skriptum Barista – shrnutí co jste se dozvěděli na kurzu
Harmonogram kurzu:
Zahájení kurzu v 10.00
Úvod do kurzu, teoretická část
Pauza na oběd 12.00 (30 – 40 minut) – není zahrnuto
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.